Vinter vinter vinter viken vinter vinter

"Systrar o systrar! Varför måste ni alltid finnas på den andra sidan?
Varför är det alltid nåt slags ocean emellan oss?
Varför måste man alltid anstränga sig så förbannat för att komma över till er?
Varför är ni alltid nån annanstans?"


Jag älskar, verkligen älskar boken Vinterviken. Det är något med hur Mats Wahl skriver som fyller mig, varenda gång jag läser boken så känner jag mig så nykär. Fast det är inte därför jag skriver om Vinterviken, eller jo, men det är inte för att jag har läst boken nyligen utan jag såg precis klart på filmen. Vinterviken alltså.
Den är också väldigt bra! Oh, allt med Vinterviken är bra!
Jag känner mig som en frälst predikant som bara måste tala om för omvärlden att "the holy book" ( Bibeln kallas även så, men i det här fallet så menar jag boken om Vinterviken ) är något alldeles utöver det vanliga.
Det är ett stort plus att John-John är urläcker i filmen, spelad av David Tainton. Dock går han väldigt konstigt, vet inte ifall det är utåt eller inåt med fötterna han går. Fast kan man gå rakt med fötterna?
Aja, kom även fram till att det är något somär lite småsexigt med bomberjacka, fast bara om det är John-John som bär det. Äh, vad löjlig jag är nu.

Nåväl, jag borde nog packa nu...och städa! Vill ju komma hem till ett rent hus, för sen bär det av till L'Orient nästan på direkten när man kommer hem på fredag åter. Måste bara tipsa om det!
Dem tre bästa utklädda vinner ett pris, Sarah och jag ska till Butterix och kolla ifall vi hittar något, hihi.
Ehm, ja, i alla fall, det blir kanonkul :)

PS. Hitta ett fel med rubriken!

"Systrar o systrar, säg mig, vad är kärlek?"

STHLM!

Finally finally finally, på onsdag drar jag till min hemstad! Det känns som om jag inte har varit i Stockholm på flera månader, fast jag var där i augusti. Längtar efter tunnelbanor och massvis massvis med folk som man verkligen inte känner igen ( linköping ÄR litet ).
Men det ska bli kul, ska fota massor har jag bestämt mig. Ska ju äntligen få prova på Rockband som jag har hört så mycket bra om, eller jag har ju bara hört det från Sarah men i alla fall.

Idag har jag varit vääärsta handyman, fixade lampan i köket och...det känns som om jag har gjort mycket idag men det är bara det jag kommer på. Jag borde börja med att packa egentligen men jag känner mig lite seg.
Jag vill även ringa min bror och tala om för honom att jag kommer upp men jag vågar inte. Att inte våga ringa sitt eget blod och kött, vad är det för syskonband egentligen?
Köttigt värre.

Some sunday shit

Haha, jag dör. Sitter och kollar på Viva La Bam, jag tycker verkligen det är as kul.
Dom flesta av mina polare fattar inte varför jag gillar att kolla på program som Jackass, Wildboys och Viva La Bam.
Har inget bra svar förutom att säga; det är ju så himla kul!
Vem vill inte kunna jävlas med sina föräldrar utan att ens få argsint blick?
Så, ifall April eller Phil Magera läser detta, snälla, adoptera mig!
Liselott Magera..nja, kanske inte.

Annars så har dagen spenderats framför youtube, hittade en ganska hyfsad kille och tjej som gjorde en bra cover på Damien Rice's - 9 Crimes.
Det enda jag stör mig på är att tjejen hela tiden ska se så "mm-kolla-på-mig,-jag-kollar-bort-ibland-för-att-se-lite-mystisk-ut-men-sen-vänder-jag-mig-och-kollar-in-i-kameran-lite-sådär-smått-sexigt". Ni kan ju välja själva att bli plågade genom att se på videon, annars kan ni bara lyssna.

http://www.youtube.com/watch?v=3dfKKMIPp3Y

Perfekta korvar!

Oh, detta var nästan den godaste måltiden hittills. Har inte känt så här på länge, alldeles perfekt mätt är jag, mår inte dåligt och är inte heller hungrig. Haha, jag är helt fashinerad. Tänk att två alldeles perfekta sojakorvar kan göra en så glad, tillsammans med lite spagetti vill säga.
Sovit gott har jag med gjort, i min säng!
Det känns skönt att vara hemma nu, blev rätt nöjd med tapeterna, vill bara få upp mina tavlor nu.
Det fattas en del saker till lägenheten märker jag, innan jag blir riktigt nöjd

- en dammsugare ( fast då ska det vara en tyst jävel)
- en sänggavel
- en dammtrasa
- några mattor
- nya persiener ( kan ju inte låta grannarna få ha sitt roliga)
- två gardinstånger
- en duschdraperi stång
- en lampa ( för mysfaktorns skull)
- en liten kastrull

Dem sakerna ska jag jobba med att skaffa. Kan kanske önska mig några av dom som julklappar, för snart är det jul!
Om typ 2 månader, då kommer även Ballen hem, kan man önska sig en bättre julklapp?
Undrar vart man ska fira jul, i Rimforsa, Linköping eller i Stockholm. Hoppas det bara blir med hela familjen, för en gång skull. Man behöver helt enkelt sin familj, och jag saknar min storebror Torkel. That's it, come home.


Om dem kan, så kan jag med

Mina ögon kan knappt hålla sig öppna, vill bara falla ner i min sköna säng men istället hamnar jag på mitt golv med två filtar och en kudde. Varför? Jo, för att tapetserarna inte blev klara idag och nu får jag ligga där, fy!
Fast jag kommer nog somna fort, så trött som jag är.
Tuff dag today, jobbade som sagt på Café Siesta, provade även studentmössor. Allt som allt gick på runt 1100 spänn, ka-ching!
Sen jobbade jag på Vuxen Skolan, alltid lika glädjefyllande. Har märkt att min glädjekälla fylls på every time i see their faces :) My happy place.
Vi åt pizza, fattar inte varför jag fortsätter att köpa pizza om och om igen, fast jag inte gillar det.
I för sig, Pizza Hut är ett BIG undantag.


Take me hooooome

Emma påminnde just om att klockan  bara är 12:30, fy, känns som om jag har vart här sen..jag föddes?
Det är inte så kul som jag trodde det skulle vara att ha vårt café som pratikplats, ta mig till ungar som jag kan gulla med istället. Det tar på krafterna, kommer vara nedbryten inom en månad, ligga på köksgolvet halvt död och sakta bli uppäten av mina dammtussar. På tal om dammtussar, måste skaffa en dammsugare för det funkar inte att borsta golvet varenda dag. Gah, så mycket man behöver, give me the money!

Det ska bli skönt med lov nu, inga tider att passa, wihuu! Jag insåg det precis, lov lov lov :)
Tror aldrig jag har längtat så mycket efter semester.
Saknar min säng med, min lägenhet. Det pågår nämligen renovering av tapeter hemma hos mig.
Lite nervös inför resultatet, men det blir nog bra.
Måste jobba, ciao!

Let everybody in, even if it hurts

Jag hade faktiskt glömt för en kort stund varför jag hade slutat med att skriva blogg, men det blev jag jävligt snabbt påmind  om nu när jag hade skrivit ett hejdundrande långt inlägg. Tryckte på förhandsvisa, kollade igenom det och var rätt så nöjd, tryckte sedan på tillbaks till inlägget...och till min fasa så var allt jag hade skrivit borta.
Alldeles alldeles putsväck.
Tror jag ska skriva en liten lapp och sätta fast på datorns skärm: TRYCK INTE!
Men då måste jag ha en annan lapp innan där det står: GLÖM INTE ATT KOLLA PÅ DEN ANDRA LAPPEN!
Fast egentligen kan jag ju skippa dem där fula små lapparna och bara trycka på Ctrl+C.
Då var det löst.

Kollade precis på en trailer för en film som har premiär den 24 Oktober, Låt den rätte komma in.
Verkar ganska bra, handlar om en mobbad kille som vill ha hämnd på mobbarna. En dag är han i parken och hänger, plötsligt står det en flicka i klätterställningen.
Det står att att det ska vara "en våldsam och mycket romantisk historia som utspelar sig i Stockholmsförorten Blackeberg år 1982."
Antar att dessa två unga själar kommer inleda ett passionerat och kärleksladdat förhållande som säkert kommer sluta med att någon dör...men den verkar ju bra! Kanske inte nu när jag skriver så här och försöker läsa av hela filmen, ni kan ju annars läsa här.

Jag tänkte på själva titeln till filmen, Låt den rätte komma in.
Visst vill man nog hitta den rätte någon gång i livet, men om man inte släpper in andra i sitt liv och inte får vara med om mot och medgångar, hur vet man då när man har hittat rätt?
Just a though.

Nostalgi

Jag gillar utsikten från min balkong, speciellt på kvällen. Det påminner mig mycket om när jag bodde i Hässelby, nostalgi. När man brukade vara ute och hänga med dem tuffa och äldre nere vid Malteholmsskolan, men man var alltid säker och trygg för man visste att ifall något skulle hända så hade jag min säkerhet förbi barberaren, genom skogen och upp för dem tre trapporna på Melongatan 15..den varma famnen, den riktiga kärleken, min mamma.



Dem två männen i mitt liv

Försöker plugga med en inlämningsuppgift, går inte bra alls eftersom pappret är uppdelat i två delar. Tack vare min vän som klantigt nog tog sönder den då hon som vanligt ska hålla på och tramsa. Dumma unge.
Fast i för sig, det kan jag ju ha som orsak till att slippa göra klart den. Men vid närmare eftertanke är det den sämsta ursäkten, bättre att jag river sönder den mer och säger att hunden tog den.
Ska nog skaffa en, någon gång i alla fall. Antingen en liten mysig och gosig ( två ord som betyder samma sak but anyway ) som inte blir mycket högre än en 50 centiliters coca-cola flaska, eller en mellanstor rottweiler som gör så att folk skiter på sig så fort dom ser skuggan av oss. Mysigt.

Oj, märkte att jag helt och hållet råkade glömma vad det var jag egentligen ville dela med mig. Dem två viktigaste männen i mitt liv var det ju, om jag säger krämig och degig glass som kostar skjortan men det är värt pengarna?
That's right, Ben & Jerry's!
Nej men nu måste jag verkligen försöka göra något vettigt, kanske sätta på tv:n.
Haha :)

Inna jag går måste jag bara ge ett låttips: Merz - Butterfly, passar bäst till när man kommer hem avdankad från en femenistfest i Uppsala...ett tips bara!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0