Che

Har precis haft lektion och kollat på en riktigt bra dokumentär om Che, den heter Sacrificio. Se den!
Erik Gandini och Tarik Saleh är det som har gjort den.

Handling:

Bolivia, 9 oktober 1967. Sergeant Teran går in i rummet där Che Guevara hålls fånge och skjuter honom. Efter att under ett år ha gäckat den bolivianska armén med ett fåtal gerillamän är Che Guevara nu död. En av hans närmaste män som ritat porträtt av gerillamän, utpekas som den som förrått honom: Ciro Bustos.

Malmö, år 2001. Ciro Bustos lever tillsammans med sin schäfer i en liten lägenhet. Det han bestämmer sig för att berätta liknar inte det du kan läsa i historieböckerna.


Otroligt snygg behandling med material och bilder, klippning och musiken är utomordentlig! Sån film skulle inte sitta fel att göra.

Hej!

Host host, här var det dammigt...sitter och redigerar med ett reportage om Valröstningen i Chile. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här längre, har tappat suget lite. Men jag lägger upp lite bilder så ni vet vad som är i mitt huvud...sushi!!


Det har varit karneval här i staden nu i tre dagar, har inte hunnit se så mycket för har jobbat med reportaget. Men det gäller ju som sagt att man prioriterar det viktiga. Right?

RSS 2.0